Je bent hier: HomeTennisschool › Lessen Jeugd

Ontdek onze stages, lessen ... van onze tennisschool.

Tennisschool

Lessen Jeugd

Kidstennis voor kinderen van 4 tot 12 jaar

9 weken: van woensdag 24 april t.e.m. zaterdag 29 juni.
Met de Tennis Vlaanderen Kidstennis methodiek leer je stap voor stap alle tennisslagen: de ideale voorbereiding voor de toekomstige tennisspeler. Er zijn 9 lesweken in de periode van woensdag 24 april tot zaterdag 29 juni.

Dag Uren
woensdag 13.00 - 18.00u
vrijdag 16.00 - 19.00u
zaterdag 09.00 - 12.00u
1uur/week € 100,00
2 uur/week € 175,00

De spelers worden volgens leeftijd en niveau ingedeeld in witte, blauwe, rode, oranje of groene groep en krijgen 1u of 2u les per week.

Initiatie tennis voor kinderen vanaf 12 jaar

9 weken: van maandag 24 april tot zaterdag 29 juni

1 uur/week € 100,00
1u 30 /week € 150,00

Bedoeld voor jongeren die de basistechnieken willen aanleren en/of jongeren die hun tennisniveau willen verbeteren. De spelers worden volgens niveau ingedeeld in groepjes van maximum 4 spelers op 1 terrein. Er zijn 9 lesweken van telkens 1u of 1u30 in de periode van maandag 24 april tot zaterdag 29 juni.
De trainingen liggen voornamelijk op vrijdag en zaterdag.

Competitietennis

Mogelijk vanaf 10 jaar

9 weken: 24 april - 29 juni (+ optioneel één stageweek, te kiezen 1ste of 2de week juli)

Bedoeld voor jongeren die zich technisch, tactisch, fysiek en mentaal willen voorbereiden op de eisen van competitietennis. Bij voorkeur verbinden zij zich om aan twee tornooien deel te nemen. Eén van die tornooideelnames moet dan worden gekozen in de stageweken, n.l. 1ste of de 2de week van juli (het tweede tornooi is zelf te kiezen): in de ochtend is er een voorbereidende tennisles, na de middag gaan de spelers onder begeleiding van een lesgever naar het tornooi.
Er zijn ook 3 extra trainingen op woensdagen in september. Deze zijn gratis voor spelers die aan 2 tornooien van de Ethias Tour hebben deelgenomen.
2u30 (1u30 + 1u) of 3 uren (2 x 1u30) per week tennisles in groepen van 3 of 4 spelers waarvan de helft door iemand van onze hoofdlesgevers (vrijdagavond of zaterdag) en de andere helft door Dick Norman (woensdagmiddag) wordt gegeven.

De kandidaten dienen de basisslagen te beheersen en moeten regelmatig hun vorderingen toetsen in tornooien en vriendschappelijke wedstrijden.

(2u30/week) - exclusief competitiestage
1 1/2 u woensdag
1 u vrijdag of zaterdag
€ 250,00
(3u./week) - exclusief competitiestage
1 1/2 u woensdag
1 1/2 vrijdag of zaterdag
€ 300,00
(2u30/week) - inclusief één competitiestage
​1 1/2 u woensdag
1 u vrijdag of zaterdag

€ 350,00
(3 u/week) - inclusief één competitiestage
​1 1/2 u woensdag
​1 1/2 u vrijdag of zaterdag
€ 400,00

Door zich in te schrijven voor deze competitietraining verbindt de speler(ster) zich ertoe de vereiste ijver en discipline aan de dag te leggen om zich te kunnen ontplooien als wedstrijdspeler(ster). De evolutie van de spelers wordt geëvalueerd aan de hand van testen die zowel met de betrokken speler als met de ouders besproken worden.